Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/porte.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5621
Om Porté | Porté
- Porte Consulting -
Om Porté

Vår historia

Bakom gardinen
Porté

Porté Consulting drivs av Radmila Stanic som är utbildad integrationspedagog med omfattande erfarenhet av arbete inom socialförvaltning, rådgivning samt innom stöd och matchning.

Radmila kom till Sverige när hon var 19 år. Processen att lyckas och integreras i ett nytt land var inte lätt, vägen till självständighet och oberoende av olika myndigheter var hård. Det har gett henne erfarenhet och kunskap på flera sätt som hon idag använder i sitt arbete.

curtain

Upplevelser

Sagt om Porté

Som konsul vid serbiska ambassaden i Stockholm är jag dagligen i kontakt med svenska statliga myndigheter. Förutom språkbarriären, som är det största hindret för ett fungerande samarbete, möts nyanlända ofta med långa väntetider. Som tur är blev jag hänvisad till Porté Consulting och Radmila Stanic av några vänner och tack vare deras professionalism och effektivitet löstes mina problem, som också hade kunnat ha en negativ utgång.
Förutom att man får noggrann och pålitlig information, får man också alla nödvändiga instruktioner som är av stor nytta när man väl bestämt sig att bo i Sverige. Hon är en genuin och ansvarsfull rådgivare.
Mila Opalic
Konsul vid Serbiska Ambasaden i Stockholm
Vi anlitade Porté Consulting för att hjälpa oss med arbetstillstånd för anställda från EES länder och kände oss väldigt nöjda med deras expertis. Allt har gått väldigt smidigt med hjälp av Porté Consulting. De svarar snabbt på frågor och är väldigt proffsiga. Vi fick snabbt förtroende för Radmila, vilket är jätteviktigt för oss. Det kändes naturligt att samarbeta med henne även under stressiga situationer
VD Djordjo Simic
Four Nordic Group AB
Jag väntade på förlängning av arbetsvisum i 10 månader. Efter att jag hade tagit kontakt med Radmila blev allt klar efter bara 2 veckor.
Sedan dess blev flera av mina arbetskamrater intresserade och 10 av dem anlitade också henne för att få hjälp med att lösa problem som uppstod inom företaget. Fackförbundet hade inte ens svarat på deras mejl under 4 månader men efter att Radmila tog kontakt med fackförbundet bokade de möte med oss inom 3 dagar.
Mycket bra bemötande och förståelse från hennes sida upplevde både jag och mina arbetskollegor under hela processen. Fem stjärnor får hon från mig.
Adis M.
När jag kom till Sverige och ansökte om familjeanknytning visste jag inte alls hur det gick till. Jag fick göra allt på egen hand med lite vägledning av några vänner som hade bott lite längre i Sverige.Vi fick först avslag när vi ansökte om personnummer och barnen fick vänta i två månader för att börja skolan. Då bestämde jag mig för att kontakta Porté Consulting för att underlätta både för mig och min familj. Allt ordnades på ett snabbt och smidigt sätt. När jag senare skulle ansöka om förlängning av uppehållstillstånd som innebar 10 månaders väntetid kontaktade jag Porté Consulting igen. Vi fick positivt svar och förlängning av uppehållstillstånd efter endast 3 veckor. Radmila är framför allt effektiv och professionell. Tack vare hennes gedigna kunskaper om det svenska systemet blev allt ordnat på ett smidigt sätt.
Familjen Petrovic
Mycket kompetent och värdefull rådgivning för oss som är EU- medborgare och behöver hjälp med familjeanknytning inom EU. Konkret hade jag problem med anknytning för min sambo då hon inte flyttade samtidigt som jag till Sverige. Problemet uppstod med Skatteverket då hon inte ens fick lämna in ansökan om personnumret där utan hänvisades till Migrationsverket istället.
Jag kontaktade Radmila efter en väns rekommendation och hon ordnade allt. Radmila informerade oss om vad som vi behövde inkomma med, tog kontakt med Skatteverket och därefter kunde vi lämna in ansökan till Skatteverket utan några som helst problem.
Branko Vartev

Är du redo för Sverige?

GÖR DIG REDO FÖR EN BÄTTRE MORGONDAG.

VÄLJ RÄTT ögonblick

Vår verksamhet är registrerad vilket självklart är en säkerhet för dig som kund. Oavsett vilka lösningar vi kommer fram till, så har du alltid en enda kontaktperson hos oss - din personliga rådgivare!

Porté Consulting

Porté Consulting arbetar med rådgivning och stöd samt professionell information och vägledning kring myndighetsfrågor för personer som har flyttat eller planerar att flytta till Sverige.

EnglishSwedishSerbia